Information

• Nästa vecka är det skoljoggen onsdag. Tänk på att ta på er kläder och skor som är anpassade för att vistas ute. kolla väderleken så att ni har ”kläder efter väder”. Eleverna slutar kl12. Skolbussarna går direkt efter skoldagens slut
  • Torsdag är det studiedag för oss lärare och alla elever är lediga.
  • Nästa vecka skickar jag ut utvecklingssamtals tider. Tänk på att jag snart kommer att gå på mammaledighet och har väldigt få tider kvar utöver de ni hart fått. så försök att hålla era tider. Annars finns det en risk att utvecklingssamtalet inte kommer att vara med mig.

Läxor

Engelska

vi har arbetat med texten E.T- The extra terrestrial. Vi har även repeterat presens av have, has, don´t have och doesn´t have. Läxan till nästa vecka är glosorna 19-36 i wordtrainer. Läxan förhörs på måndag.

Svenska/So

Lär dig betydelsen och stavningen av följande ord handel, rikskansler, kantra,bärgade, protestant, katolik, abdikerade, förmyndarregering, karoliner och enväldig. Läxan förhörs på tisdag.

No

Vi har läst om skogen och kommer att ha ett prov om detta. Du träna från texthäftet och instuderingsfrågorna. Du ska kunna följande till provet:

-Olika typer av skogar som lövskog, barrskog och regnskog. Var de finns och varför?

– Skogens betydelse för oss människor

– Trädets delar (rot,stam,krona)

– Olika trädsslag (några lövträd och barrträd)

–  näringskedjor

– Lövfällning

– Nedbrytning

– Fotosyntes

– Växthuseffekten

No provet har vi på fredag.