På onsdag och torsdag kommer Jessica i åk 7 göra prao hos oss i klass 4. På onsdag kommer vi även att göra ett studiebesök på en bondgård i Gäddeholm. Vi är där på förmiddagen och kommer att äta lunch i skolan som vanligt.

Läxor till vecka 20:

Engelska:
Läs texten på sidorna 64-65 i Classbook 4. Översätt även texten till svenska (muntligt). Träna på orden på sidan 33 i boken Word Trainer 4. Du ska kunna översätta, uttala och stava dem rätt. Det är kapitel 27 (Kylie’s family) som gäller. Läxan förhörs på onsdag.

Matematik/SO:
Ingen läxa i matte denna vecka, eftersom det är studiedag på fredag. Dessutom har eleverna prov i samhällskunskap på torsdag. De har fått ett häfte att läsa på av läraren Erika.

Fredag den 19/5 är eleverna lediga. Lärarna har studiedag.

Jag fortsätter att påminna om Riksfinalen i Schack4an. Den spelas lördagen den 3 juni här i Västerås. Boka in datumet redan nu.