Hej på er och välkomna tillbaka till en ny termin!

I åk 4 blir eleverna kallade till hälsosamtal och kontroll av längd, vikt, BMI, rygg och syn. Så idag har alla fyror fått med sig en lapp hem från skolsköterskan. Ni som föräldrar läser igenom den och svarar på frågorna. Lappen tas sedan med tillbaka till skolan.

På NO lektionerna arbetar vi med teknik just nu. Vi har börjat med temat smartare jordbruk. I SO kommer vi fortsätta arbeta med Sverige ett tag till.

I matematikboken har vi börjat med kapitel 4. När du är klar med kapitlet ska du kunna räkan multiplikation i flera steg, multiplikation med uppställning, kort division samt beräkna medelvärde. När du arbetar med det här kapitlet är det viktigt att du har koll på multiplikationstabellerna. Har du glömt dem så vill jag att du repeterar dem flera gånger tills de sitter.

Vi har gått vidare i Schack4an. Lördagen den 11 februari spelar vi igen. Det är viktigt att alla elever är med. Jag återkommer med mer information när det närmar sig, men boka in datumet redan nu.

Läxor till vecka 3:

Engelska:
Läs texten på sidorna 36-37 i Classbook 4. Översätt även texten till svenska (muntligt). Träna på orden på sidan 18 i boken Word Trainer 4. Du ska kunna översätta, uttala och stava dem rätt. Det är kapitel 14 (Harry´s day) som gäller. Läxan förhörs på onsdag.

Svenska:
Veckans ord kapitel 8, m-ljudet (sid. 18-19). Gör båda sidorna, lär dig förklara vad orden betyder och träna att stava orden rätt. Jag förhör läxan på torsdag.

Matematik:
Läxa 11, ett löst blad. Läxan är en repetition på det vi arbetade med före jul. Läxan görs på rutigt papper och lämnas in senast fredag.

Ha det gott!
// Anna-Lena